Vygenerovanie DB skriptu v SQL Server Management Studiu

Publikoval Michal Kočí dňa 21.1.2006 o 16:28 v kategórii SQL

Spolu so SQL Serverom 2005 uzreli svetlo sveta aj nové administratívne nástroje. Asi najzásadnejšou zmenou je, že bývalý Enterprise Manager a bývalý Query Analyzer sa zlúčili do jedného nástroja - SQL Server Management Studia. Neviem, či som len ja taký zbrklý, alebo to ozaj nie je až tak intuitívne, ale než som našiel možnosť vygenerovania SQL skriptu databázy, ale len mnou chcených objektov, minul som asi 15 minút môjho času. Najhoršie je, že táto možnosť bola pri tom stále "pod mojim nosom"...

Problém bol, že v Object Explorer, v kontextovom menu databázy, som našiel položku Script Database as -> CREATE TO -> New Query Editor Window.

Lenže táto, ako cítiť už z popis položky, vygeneruje jeden veľký skript, ktorý generuje všetky objekty v danej databáze a to som ja nachcel. Musím sa úprimne priznať, že som si ponadával a posťažoval sa Cvalíkovi, že v tomto nástroji nie je možné vygenerovať skript iba pre niektoré databázové objekty. Tento ma však upozornil, že to tiež hľadal a našiel, nepamätal si presne kde, ale že to tam je.

No a po úmornom hľadaní som to našiel aj ja: Je to tiež v kontextovom menu databázy v Object Explorerovi, konkrétne sa sprievodca nachádza v Tasks -> Generate Scripts...

Až za touto položkou sa nachádza sprievodca, v ktorom si môžete vybrať jednotlivé databázové objekty, pre ktoré chcete vygenerovať skript spolu s možnosťami skriptu tak, ako ste boli zvyknutý v Enterprise Managerovi u SQL Servera 2000.

Mohlo by ťa tiež zaujímať

Páčil sa ti príspevok?

Zdieľaj príspevok alebo si ho odlož na neskôr

Sleduj ma

Ak nechceš premeškať príspevky ako je tento, sleduj ma na Twitteri, alebo ak máš RSS čítačku, môžeš sledovať môj RSS kanál.

Komentáre

K tomuto článku nie su pridané žiadne komentáre.

Pridať komentár

Máš niečo zaujímavé povedať k článku? Pridaj to k článku ako komentár. Spam, reklamu alebo inak nerelevantné komentáre okamžite mažem.