Reporting Services: Horizontálna tabuľka v zostave

Publikoval Michal Kočí dňa 21.1.2006 o 20:34 v kategórii SQL

Pre jeden projekt som potreboval mať v zostave tabuľku, ktorá nebude mať dáta pre jeden záznam v riadku, ale v stĺpci. Teda takú horizontálnu tabuľku. Ako rýchlo som došiel na to, že priamo objekt Table v Reporting Services mi s týmto nepomôže, tak rýchlo som pochopil, že by sa to mohľo dať spraviť pomocou matice (Matrix).

Náhoda mi dopomohla, že som nemusel znovu vynachádzať koleso. Hľadal som ako by sa v zostave dalo zabezpečiť aby bol text tabulátorom odsadený, riešenie som (snáď len zatiaľ) nenašiel, zato som našiel presný popis, ako nasimulovať horiznotálnu tabuľku.

Ak teda potrebujete aj vy horizontálnu tabuľku vo svojej zostave, prečítajte si krátky príspevok Chrisa Haysa Horizontal Tables. A ak chcete ukážku, tak Chris zverejnil aj ukážkový report nad databázou Northwind.

Mohlo by ťa tiež zaujímať

Páčil sa ti príspevok?

Zdieľaj príspevok alebo si ho odlož na neskôr

Sleduj ma

Ak nechceš premeškať príspevky ako je tento, sleduj ma na Twitteri, alebo ak máš RSS čítačku, môžeš sledovať môj RSS kanál.

Komentáre

dňa 25.4.2024 o 13:57 - undefined

undefined

dňa 25.4.2024 o 13:57 - undefined

undefined

Pridať komentár

Máš niečo zaujímavé povedať k článku? Pridaj to k článku ako komentár. Spam, reklamu alebo inak nerelevantné komentáre okamžite mažem.