OdZIPovanie súboru

Publikoval Michal Kočí dňa 20.6.2006 o 00:52 v kategórii .Net

Od-ZIP-ovanie súboru je jedna z úloh, ktorú budem v blízkej dobe nútený riešiť, keďže sa chystám spraviť si vlastnú galériu, kde nahrávanie fotiek jednu po druhej by bolo, jemne povedané obrovské utrpenie. No a tak som sa trochu porozhliadol aké sú možnosti, kde ako relatívne vhodná sa mi zdá možnosť použiť #ziplib (známu tiež pod názvom SharpZipLib).

Jednoduché rozzipovanie súboru, toť môj cieľ. A tento ciel #ziplib aj plní. Je to jedna assembly napísaná v C#, stiahnuteľné sú aj zdrojové kódy a knižnica je distribuovaná pod licenciou GPL. Pracovať vie so súbormi BZip2, GZip, Tar a Zip.

Knižnica je docela komplexná, našťastie pre obyčajné odzipovanie resp. zazipovanie (typu rozzipovať alebo zazipovať všetky súbory) poskytuje triedu FastZip a jej metódy CreateZip a ExtractZip. Čo ma jediné zamrzelo, že preťažená metóda ExtractZip (tá s piatimi parametrami :)) podla mňa nefunguje. Našťastie mne bude stačiť aj tá metóda s tromi parametrami.

Keďže som mal po ruke Visual C# 2005 Express a chcel som si zároveň so zipovaním vyskúšať komponent TableLayoutPanel, vytvoril som malú utilitku, ktorá zvládne odzipovať ZIP súbor do zvoleného adresára:

Samotné rozzipovanie je ozaj kód na dva riadky:

FastZip zip = new FastZip();
zip.ExtractZip(tbZipFile.Text, tbDirectory.Text, string.Empty);

Ak som Vás trochu navnadil, potom:

  • Navštívte stránku #ziplib a stiahnite si túto knižnicu
  • Stiahnite si zdrojový kód mojej ukážkovej utilitky (10 KB)
  • Stiahnite si binárny kód mojej ukážkovej utilitky (60 KB)

Mohlo by ťa tiež zaujímať

Páčil sa ti príspevok?

Zdieľaj príspevok alebo si ho odlož na neskôr

Sleduj ma

Ak nechceš premeškať príspevky ako je tento, sleduj ma na Twitteri, alebo ak máš RSS čítačku, môžeš sledovať môj RSS kanál.

Komentáre

K tomuto článku nie su pridané žiadne komentáre.

Pridať komentár

Máš niečo zaujímavé povedať k článku? Pridaj to k článku ako komentár. Spam, reklamu alebo inak nerelevantné komentáre okamžite mažem.