Kvalita ovzdušia v Bratislave (ako mlžiť výsledky)

Publikoval Michal Kočí dňa 23.6.2006 o 16:31 v kategórii Ostatné

Pekný príklad ako mlžiť výsledky, respektíve neinformovať občanov, nám prináša hlavná stránka hlavného mesta Bratislava.Sk. Na tejto stránke sa skoro pravidelne publikujú výsledky kvality ovzdušia v Bratislave. Publikované bývajú výsledky z piatich meracích staníc v Bratislave - Petržalka, Trnavské Mýto, Staré Mesto, Pod. Biskupice a Vlčie hrdlo. Bývajú, ale nie vždy. Zhodou náhod (?) v okolí dátumu, kedy horeli chemické látky v (pri) petržalskom Matadore výsledky niektorých staníc zobrazené nie sú.

Ešte 15.6.2006 boli zobrazené všetky výsledky. 18.6.2006 chýbajú výsledky za stanice Petržalka, Trnavské Mýto a Staré Mesto. 19.6.2006 a 20.6.2006 chýbajú výsledky "len" za stanicu Petržalka, 21.6.2006 sú zase výsledky za všetky stanice. Náhoda? Rád by som tomu veril...

Výsledky merania ovzdušia publikované na Bratislava.Sk za jednotlivé dni:

O požiary informoval napríklad denník SME:

Samotný požiar sa evidentne nepozdáva ani Greenpeace, pretože Greenpeace skúma následky požiaru.

Čo sa stalo sa stalo, ak za to niekto nesie zodpovednosť, mal by byť potrestaný. Čo ale mňa hnevá je, že hlavné mesto zrejme publikuje len tie správy, alebo časti správ, ktoré sa mu hodia. Ak to tak nie je, tak pevne dúfam, že chýbajúce výsledky budú čoskoro doplnené...

Mohlo by ťa tiež zaujímať

Páčil sa ti príspevok?

Zdieľaj príspevok alebo si ho odlož na neskôr

Sleduj ma

Ak nechceš premeškať príspevky ako je tento, sleduj ma na Twitteri, alebo ak máš RSS čítačku, môžeš sledovať môj RSS kanál.

Komentáre

dňa 29.3.2024 o 13:19 - undefined

undefined

Pridať komentár

Máš niečo zaujímavé povedať k článku? Pridaj to k článku ako komentár. Spam, reklamu alebo inak nerelevantné komentáre okamžite mažem.