SQL Server Database Publishing Wizard

Publikoval Michal Kočí dňa 23.10.2006 o 10:48 v kategórii Software

Microsoft uvolnil nástroj SQL Server Database Publishing Wizard, momentálne vo verzii CTP1 (Community Technology Preview 1). Nástroj má slúžiť na export schémy a rovnako aj dát do súboru. Výsledkom má byť jediný súbor obsahujúci SQL príkazy na znovuvytvorenie databázovej štruktúry a príslušných dát. Aký teda tento nástroj v skutočnosti je?

Označenie CTP úplne sedí. Nástroj má viac nedostatkov. Začal by som asi tým, že keď má produkt v názve slovo Wizard, tak by som čakal nejakého steb-by-step sprievodcu. Nie, toto rozhodne nečakajte. Dokonca nečakajte ani grafické rozhraniu (GUI). Jedná sa o konzolovú aplikáciu. Z toho pramení fakt, že parametre treba aplikácii podhodiť z príkazového riadku. Čakali by ste niečo user-friendly? Zabudnite.

Aké sú teda ďaľšie možnosti nastavenia aplikácie? Žiadne. Aplikácii môžete, resp. musíte podhodiť informácie o databáze ktorú chcete vyskriptovať a názov súboru do ktorého chcete skript zapísať. Koniec. Nič viac. Musím rovno podotknúť, že vygenerovaný skript som nespúšťal, ale vygenerovať sa vygeneroval. Navyše ma aplikácia občas obšťastnila zaujímavými hláškami typu "Error: The process cannot access the file 'd:\temp\db.sql' because it is being used by another process.", keď s týmto súborom mala pracovať iba ona a zahlásila mi to pri prvom spustení. Rovnako nepoteší hláška "Error: [dbo].[table], column 'Info' is of type [VarCharMax]. This type is currently not supported.".

Podčiarknuté zhrnuté, z aplikácie SQL Server Database Publishing Wizard je cítiť že je ešte len CTP, názov síce veľmi dobre znie ale je úplne zcestný. Rovnaká funkcionalita sa dá zabezpečiť aj inými a užívateľsky príjemnejšími programami dokonca s väščími možnosťami nastavenia, viď napríklad Build a C# SQL Server Database Export Utility.

Mohlo by ťa tiež zaujímať

Páčil sa ti príspevok?

Zdieľaj príspevok alebo si ho odlož na neskôr

Sleduj ma

Ak nechceš premeškať príspevky ako je tento, sleduj ma na Twitteri, alebo ak máš RSS čítačku, môžeš sledovať môj RSS kanál.

Komentáre

K tomuto článku nie su pridané žiadne komentáre.

Pridať komentár

Máš niečo zaujímavé povedať k článku? Pridaj to k článku ako komentár. Spam, reklamu alebo inak nerelevantné komentáre okamžite mažem.