Skvelý zdroj o CSS

Publikoval Michal Kočí dňa 13.4.2008 o 12:39 v kategórii Web

Snáď som nezaspal dobu a o tomto webe snáď nevie každý okrem mňa, ale tak však dúfam že nie. Ide o web, kde jeho autor, Peter-Paul Koch,popisuje CSS veľmi zrozumiteľným spôsobom a navyše doplňuje veľmi prehľadnú informáciu o podpore v jednotlivých verziách preliadačov.

Prehľadná tabuľka popisujúca ako je daná vlastnosť podporovaná v prehliadačoch vrátane IE8 Beta 1 je veľmi prehľadná a samozrejme veľmi užitočná. Veľmi rýchlo tak zistíte, kade cesta vedie a kade nevedie.

Jedným príkladom je popis vlastnosti position, kde si okrem zrozumiteľného vysvetlenia a tabuľky podpory v prehliadačoch môžete rovno vyskúšat ako to funguje, jednoduchým výberom z combo boxu.

Druhým príkladom je popis vlastnosti display, kde namiesto comboboxu máte pekne nakreslené príklady a samozrejme opäť tabuľku s podporou v prehliadačoch. Tak napríklad zistíte, že veľmi užitočné hodnota table je v IE podporovaná až od verzie 8. Hneď tak pochopíte, prečo Vám nefunguje v IE7 ale funguje vo FF2 aj v Safari.

Tak ak som Vás aspoň trochu nalákal, bežte a navštívte tento web. Autor na ňom okrem CSS popisuje aj JavaScript, ku ktorému som sa na tomto webe ešte nedostal, ale verím, že bude popísaný rovnako zrozumiteľne. Dôkazom toho by mohla byť aj reakcia na autorovu knihu venovanú práve JavaScriptu.

No a ako by to bolo, kebyže v príspevku venovanom CSS nespomeniem aj rovnako kvalitný český web o tvorbe webu a teda aj o CSS, Jak Psát Web a konkrétne jeho CSS sekciu?

Mohlo by ťa tiež zaujímať

Páčil sa ti príspevok?

Zdieľaj príspevok alebo si ho odlož na neskôr

Sleduj ma

Ak nechceš premeškať príspevky ako je tento, sleduj ma na Twitteri, alebo ak máš RSS čítačku, môžeš sledovať môj RSS kanál.

Komentáre

K tomuto článku nie su pridané žiadne komentáre.

Pridať komentár

Máš niečo zaujímavé povedať k článku? Pridaj to k článku ako komentár. Spam, reklamu alebo inak nerelevantné komentáre okamžite mažem.