Tlač článkov z MSDN už nie je Printer Friendly

Publikoval Michal Kočí dňa 23.5.2008 o 15:33 v kategórii Web

Na Microsoft MSDN webe niekedy v nedávnej minulosti zmenili podobu Printer Friendly verzie dokumentov. Slovné spojenie Printer Friendly nie je moc na mieste, pretože dokument sa podľa môjho názoru stáva absolútne nečitateľným a nevhodným pre tlač. Posúďte sami...

Štandardný výzor článku

Túto verizu nájdete tu

Štandarný výzor článku

Vraj "Printer Friendly" výzor článku

Túto verizu nájdete tu

Vraj

Kde urobili súdruhovia chybu

Všimli ste si rozdiel? Printer Friendly verzia pridáva za hypertextové odkazy ich URL, na ktorú tieto ukazujú. Na prvý pohľad je to zaujímavý nápad, ale nie úplne dotiahnutý. Text sa stáva nečitateľným, pretože práve MSDN články obsahujú veľké množstvo odkazov (vrátane odkazov na samé seba). Je potom skoro nemožné sústrediť sa na samotný text, keď musíte preskakovať kvantum URL, ktoré pre Vás nemajú žiadnu hodnotu.

Neviem ako vy, ale ja túto novinku (ešte pred pár týždňami mi to tak isto netlačilo) rozhodne nevítam. Ak bol úmysel, aby textová verzia tiež obsahovala URL, tak mal na konci článku vzniknúť očíslovaný zoznam URL odkazov a v článku sa na ne odkazovať maximálne číslo. Ale takto je to naozaj zlé, zlé a zlé...

Mohlo by ťa tiež zaujímať

Páčil sa ti príspevok?

Zdieľaj príspevok alebo si ho odlož na neskôr

Sleduj ma

Ak nechceš premeškať príspevky ako je tento, sleduj ma na Twitteri, alebo ak máš RSS čítačku, môžeš sledovať môj RSS kanál.

Komentáre

K tomuto článku nie su pridané žiadne komentáre.

Pridať komentár

Máš niečo zaujímavé povedať k článku? Pridaj to k článku ako komentár. Spam, reklamu alebo inak nerelevantné komentáre okamžite mažem.