Pozor na reklamáciu telefónu v EuroTeli

Publikoval Michal Kočí dňa 10.10.2004 o 00:07 v kategórii Ostatné

Dnes mám deň, kedy sa zo mňa derú na povrch veci, ktoré ma v poslednej dobe rozčarovali. V predchádzajúcom príspevku som sa sťažoval na zvláštny spamový filter, v tomto príspevku sa chcem posťažovať na mobilného operátora (EuroTel)...

Kamarát si kúpil akciový telefón v EuroTeli. Sony Ericsson. Tu si dovolím skonštatovanie, že ma nadovšetko pobavilo vyjadrenie, ktoré padlo pri spájaní zakladaní tohto spoločného podniku. Vraj spájajú kvalitu Ericssonu s dizajnom Sony. Nuž, pobavil som sa.

No nič, kúpil si Sony Ericsson T310. Mobil, ako taký, funkciami až tak moc nezaostával a aj akciová cena bola prijateľná. Po pol roku sa však rozhodol, že si kúpi telefón lepší (neakciový) a tak si kúpil Sony Ericsson T610. Lepší, ale stále je to len Sony Ericsson... No a načo by mu boli mobily dva, takže ten starý dal mne (za protislužbu v cene 3500 korún).

Po celých dvoch mesiacoch sa mi telefón cez noc vypol a ráno sa už odmietal zapnúť. Tak som si pomyslel, že to až tak nevadí, že je telefón v záruke, takže mi ho v EuroTeli opravia (respektíve vymenia). V akom hlbokom omyle som sa ocitol som zistil až neskôr...

Navštívil som pobočku EuroTelu v bratislavskom Polus City Centre. S touto pobočkou som mal už zopár negatívnych skúseností, napriek tomu som do nej vliezol. Nemyslím však, že v iných pobočkách to bude oveľa lepšie. Pracovník odo mňa síce telefón zobral, ale jeho arogantné správanie ma úplne zaskočilo. Správal sa ku mne nie ako k zákazníkovi, ktorému by mal výjsť v ústrety, ale ako k nejakému blbovi. No a keďže nie som zvyknutý v takýchto prípadoch držať hubu a krok, tak som na neho napísal sťažnosť na dve A4-ky, ktorú som do EureTelu poslal ešte v ten deň. Keď sa ja k niekomu správam slušne, očakávam to isté od neho. To platí dvojnásobne, keď sme vo vzťahu klient-firma.

Navyše, tento pracovník na protokol o odovzdaní mobilného telefónu do opravy vyplnil meno mne neznámej osoby, čo som si všimol bohužial až neskôr. No nič, aspoň som sa utvrdil v tom, že odteraz budem dokladnejšie čítať všetko čo podpisujem. Takže som mal starosti, či mi telefón bude vrátený, čo bol jeden z hlavných dôvodov sťažnosti. To že si v EuroTeli zamestnávajú arograntných zamestancov ma až tak netrápi, keďže s nimi (našťastie) neprichádzam do styku až tak často.

Z reklamačného oddelenia som dostal na moju sťažnosť odpoveď, kde sa mi ospravedlnili. Ďalej ma ubezpečili, že uvedený telefón mi bude bez problémov na pobočke vrátený, aj keď je na protokole cudzie meno. To ma ozaj potešilo, seriózny prístup aspoň na niektorých oddeleniach. To som však ešte netušil čo ma čaká...

Išiel som teda na pobočku, prevziať si opravený telefón. Čo ma zarazilo bola časť vety, ktorú vyslovil pracovník EuroTelu: "...keďže ste teda odmietli náhradný telefón...". Čože? Aký náhradný telefón. Prečo náhradný telefón? Ja som niečo odmietol? Kedy? Kto mi čo ponúkal? Čo som sa ďalej dozvedel už so mnou lomcovalo na stoličke. Vraj sa mi v telefóne pokazila materská doska a servis (firma Celadon) náhradnú nezohnal, čiže telefón je neopraviteľný. Takto si rozhodne nepredstavujem "profesionálny autorizovaný servis" (tak o sebe píšu na svojej web stránke). Navyše tieto telefóny nemá Eurotel na sklade, takže mi ani nemôžu dať náhradný. Na protokole zo servisu bola informácia, že mi ponúkli náhradný (nikto mi nevolal, ani mi náhradný telefón neponúkal) - Sony Ericsson T230. Takže, keď to zhrniem, zo servisu poslali klamlivé vyjadrenie a navyše, aj keby mi uvedený telefón ponúkli, keďže sa jedná o triedu nižší telefón než som si dal opraviť, považoval by som takúto ponuku za neadekvátnu a dokonca za urážlivú.

No dobre, vracajú mi teda neopravený telefón. Fajn. A čo s ním mám akože teraz robiť? Dať si ho do vytrínky? Takže, boli mi ponúknuté tri možnosti. Prvá bola totálne chorá, tú som aj zabudol (myslím, že to bolo niečo v tom zmysle, že to nechám tak). Druhá môžnosť - vrátia mi akciovú cenu, nový telefón nedostanem, ale akcia bude trvať naďalej (ešte jeden rok). Tretia možnosť - vrátia mi akciovú cenu, vyberiem si nový telefón, ktorý si zaplatím, súčasná akcia sa zruší a začne mi plynúť nová, dvojročná.

Stojím pred veľkou dilemou, pre ktorú možnosť sa rozhodnúť. Akciová karta je stále písaná na kamaráta a urobiť mu to, že mu akciu predĺžím z roka (za rok mu táto akcia totiž končí) na dva roky (výber možnosti číslo tri) by bolo sprosté. Výber možnosti dva sa mi zdá tiež sprostý, keď nebudem mať funkčný telefón, načo mi bude SIM karta, ktorú musím používať ešte rok? Navyše, vrátenie tisíc korún (pôvodná cena akciového telefónu), keď som za telefón de facto poskytol tri a pol tisíc je výsmech. Dva mesiace používania tohto "kvalitného telefónu" so "skvelým dizajnom" ma tak vlastne stáli dva a pol tisíc. No docela drahá sranda...

Dilema nedilema, dôsledok je jasný. Okrem toho, že nemám peniaze, nemám mobil a stratil som všetky kontakty, môj pôvodne pozitívny postoj k EuroTelu sa zmenil na absolútne negatívny. Týmto ma šokovali. Úplne šokovali. Silne rozmýšlam o prechode do Orangeu. Je mi jasné, že môj prípadný odchod z EuroTelu ani nepostrehnú, dúfam však, že táto moja príhoda bude varovaním pre ostatných. Treba sa totiž asi hlbšie zamyslieť nad jedným z posledných sloganov EuroTelu: Rozdiel je v tom, čo dostanete navyše...

Mohlo by ťa tiež zaujímať

Páčil sa ti príspevok?

Zdieľaj príspevok alebo si ho odlož na neskôr

Sleduj ma

Ak nechceš premeškať príspevky ako je tento, sleduj ma na Twitteri, alebo ak máš RSS čítačku, môžeš sledovať môj RSS kanál.

Komentáre

K tomuto článku nie su pridané žiadne komentáre.

Pridať komentár

Máš niečo zaujímavé povedať k článku? Pridaj to k článku ako komentár. Spam, reklamu alebo inak nerelevantné komentáre okamžite mažem.