Vyhľadanie cesty na internete

Publikoval Michal Kočí dňa 13.10.2004 o 21:18 v kategórii Web

Potreba nájsť cestu z Bratislavy do Krakowa u mňa vyústila v hľadanie on-line služby, ktorá mi túto zistí. Takže som klasicky začal googliť a o jednu vygooglenú stránku sa teraz podelím.

Prvý pokus bol neúspešný, nakoľko sa jednalo o Java aplikáciu a táto trvala na tom, že mám starú verziu a že si mám stiahnuť novšiu. Keďže na 33.6 modeme nie som samovrah, išiel som hľadať stránku inú. No a druhý pokus bol oveľa lepší. Na stránke reiseplanung.de si môžete nechať vyhľadať cestu z jedného mesta do druhého, presne tak ako som potreboval.

Síce sa cesta nedá konfigurovať tak ako v programoch typu Auto Route, na druhej strane však nemusíte nič kupovať a/alebo inštalovať (najmä nie kvôli jednej jedinej ceste). Konkrétne sa dá konfigurovať čas odchodu, typ auta ktorým budete cestovať (rýchle, stredné a pomalé) a typ hľadanej cesty (najkratšia alebo najrýchlejšia).

Aplikácia “pozná” približne 50 štátov vrátane Slovenska, Poľska a Čiech (na rozdiel od najnovších verzií Auto Route Europe). Výsledkom hľadania je detailný popis cesty (kde treba odbočiť, po akej ceste pôjdete) s údajom o vzdialenosti a odhadom času trvania cesty. Pri každom mieste, ktoré aplikácia označí ako záchytný bod (odbočka, vjazd do kruhového objazdu, ...) si navyše môžete nechať zobraziť mapu.

Čo sa mi ozaj pozdáva je, že pri kruhových objazdoch vypíše číselnú informáciu na ktorom výjazde máte z neho výjsť (napr. výjsť na druhom výjazde). Čo ma trochu zaskočilo bolo, že keď som si nechal nájsť najrýchlejšiu cestu z Bratislavy do Hurbanova, tak ma odnavigovalo cez Maďarsko :)

Mohlo by ťa tiež zaujímať

Páčil sa ti príspevok?

Zdieľaj príspevok alebo si ho odlož na neskôr

Sleduj ma

Ak nechceš premeškať príspevky ako je tento, sleduj ma na Twitteri, alebo ak máš RSS čítačku, môžeš sledovať môj RSS kanál.

Komentáre

dňa 28.3.2024 o 23:01 - undefined

undefined

dňa 28.3.2024 o 23:01 - undefined

undefined

Pridať komentár

Máš niečo zaujímavé povedať k článku? Pridaj to k článku ako komentár. Spam, reklamu alebo inak nerelevantné komentáre okamžite mažem.