Service packy pre SQL server a Reporting Services

Publikoval Michal Kočí dňa 8.5.2005 o 23:09 v kategórii SQL

Microsoft uvolnil service packy:

Service pack pre SQL Server som neskúšal, našiel som ho v momente písania tohto príspevku (vydali ho len dva dni dozadu).

Service pack pre Reporting Services som skúšal. Jeho nasadenie bolo na developer verzii SQL servera bez problémov, na standard verzii bežiacej na domain controllery bolo sprevádzané veľkými problémami, ktoré však boli skôr spôsobené samotným DC. Ten bol na daný server nasadený týdeň pred SP 2 pre RS, následne bol po týždni aj odstránený, lebo mať DC a IIS na jednom stroji páchalo viac zloby než radosti. Pre istotu si teda nezabudnite zazzálohovať klúče (rskeymgmt.exe), ja som tak neurobil a veruže som chvíľu trpel :)

SP 2 pre RS okrem zaplátovania niektorých chýb obsahuje aj dve docela zaujímavé novinky:

  • Možnosť tlače reportu priamo z webovej aplikácie (do lišty pribudne nové tlačidlo a tlač prebieha pomocou ActiveX komponenty)
  • Dva web party na zobrazenie reportov priamo v Sharepoint-och

Až budete hľadať návod, kde nájsť a ako nainštalovať spomenuté web party, nestrácajte čas a rovno si prečítajte článok Jan Tielensa SQL Server Reporting Services Web Parts Review kde zároveň uvidíte screen shoty web partov.

Mohlo by ťa tiež zaujímať

Páčil sa ti príspevok?

Zdieľaj príspevok alebo si ho odlož na neskôr

Sleduj ma

Ak nechceš premeškať príspevky ako je tento, sleduj ma na Twitteri, alebo ak máš RSS čítačku, môžeš sledovať môj RSS kanál.

Komentáre

K tomuto článku nie su pridané žiadne komentáre.

Pridať komentár

Máš niečo zaujímavé povedať k článku? Pridaj to k článku ako komentár. Spam, reklamu alebo inak nerelevantné komentáre okamžite mažem.