Vylepšená kalkulačka od Microsoftu

Publikoval Michal Kočí dňa 6.9.2004 o 23:34 v kategórii Software

Microsoft dnes na svojich downloadovacích stránkach ponúkol k downloadu vylepšenú kalkulačku. Program s názvom Microsoft Calculator Plus je voľne stiahnuteľný ale Microsoft k nemu neposkytuje podporu (ako k veľa ďaľším programov, ktoré ponúka na stiahnutie).

Program má zaujímavý fialový dizajn, ale to nie je jediný rozdiel oproti vstavanej kalkulačke. Takisto ako v klasickej, aj v tejto sa prepínajú rôzne typy kalkulačky. Kým v klasickej boli k dispozícii iba dva, v tejto sú k dispozícii tri, pričom prvé dva sú identické s tými v štandardnej kalkulačke.

1) Štandardný

2) Vedecký

3) Konverzný

Iba ten posledný, konverzný, je novinkou. S ním zvládnete skonvertovať miery z rôznych kategórií (dĺžka, energia, tlak, teplota). Niektoré jednotky som ani ja nepoznal, napríklad miera s názvom jeong, alebo sen sú pre mňa novinkou a predpokladám, že stredoeurópan ich ani nepoužije.

Hneď som si vyskúšal, či rozšírenou kalkulačkou ide nahradiť stávajúca a na moje prekvapenie sa to podarilo. Iba som z adresára, kde sa program uvelebil prekopíroval calcplus.exe do adresára windows\system32 avšak pod pôvodný názov calc.exe.

Starej kalkulačke som dal definitívne zbohom, nech si v mojom systéme pre zmenu žije táto nová...

Mohlo by ťa tiež zaujímať

Páčil sa ti príspevok?

Zdieľaj príspevok alebo si ho odlož na neskôr

Sleduj ma

Ak nechceš premeškať príspevky ako je tento, sleduj ma na Twitteri, alebo ak máš RSS čítačku, môžeš sledovať môj RSS kanál.

Komentáre

dňa 29.3.2024 o 16:26 - undefined

undefined

dňa 29.3.2024 o 16:26 - undefined

undefined

Pridať komentár

Máš niečo zaujímavé povedať k článku? Pridaj to k článku ako komentár. Spam, reklamu alebo inak nerelevantné komentáre okamžite mažem.