Podcasty

Chceš mať vlastný podcast? Kontaktuj nás cez náš formulár a určite aj tebe pomôžeme splniť si svoj sen.

Hľadáš si podcast na počúvanie? Pozri sa do jediného kompletného katalógu českých a slovenských podcastov a nájdi si pre seba ten pravý.

O podcastoch (1.) - Čo je podcast, ako a kde počúvať podcasty

Publikované dňa 11.11.2019 o 08:00 v kategórii Podcasty

Spolu s Ivanom sme si povedali, že je čas informovať vás o tom, čomu rozumieme (teda o všetkom :D) aj vo forme videí...

Kde hľadať slovenské a české podcasty?

Publikované dňa 16.9.2018 o 20:00 v kategóriach Audioknihy a Podcasty

Ešte pred časom by platila odpoveď: Vygooglite si ich. Alebo: Choďte na iTunes a prehrabávajte sa medzi stotisíckami podcastov v desiatkach rôznych jazykoch. Veľa šťastia. Dnes je to však úplne, ale úplne jednoduché.

Ako na vlastný podcast (4.) - Publikovanie podcastu

Publikované dňa 25.11.2016 o 17:30 v kategóriach Audioknihy a Podcasty

Vitajte u štvrtého a zároveň posledného dielu seriálu o tvorbe podcastu. Nie len že už viete o čom váš podcast bude a aký bude jeho formát, ale vy už viete ako bude prebiehať nahrávanie a hlavne spracovanie nahrávky. Dnes sa pozrieme na to, čo s nahrávkou spraviť, aby sa dostala k vašim poslucháčom.

Ako na vlastný podcast (3.) - Spracovanie nahratého podcastu

Publikované dňa 23.11.2016 o 17:30 v kategóriach Audioknihy a Podcasty

Vitajte pri treťom diele mini seriálu o nahrávaní podcastov. V prvom diele sme sa pozreli na rozhodnutia pred prvým nahrávaním, v druhom na samotné nahrávanie a dnes nás čaká spracovanie nahrávky pred jej vypublikovanín. Poďme hneď na to.

Ako na vlastný podcast (2.) - Prvé nahrávanie

Publikované dňa 21.11.2016 o 17:30 v kategóriach Audioknihy a Podcasty

V minulom diele tohto miniseriálu o nahrávaní podcastov sme sa venovali otázkam, na ktoré by ste mali nájsť odpovede ešte pred prvým nahrávaním. Dnes sa pozrieme práve na prvé nahrávanie - čo vás čaká a na čo sa musíte pripraviť. Poďme na to.

Ako na vlastný podcast (1.) - Pred prvým nahrávaním

Publikované dňa 19.11.2016 o 17:30 v kategóriach Audioknihy a Podcasty

Láka vás idea mať vlastný podcast, ale absolútne netušíte kde začať a čo vás čaká? Alebo len chcete vidieť/vedieť, ako sa to robí? Len tak, zo zaujímavosti? Potom vitajte pri mojom mini-seriály, v ktorom vám ukážem, ako to robíme s Audinovinkami my, v Audiolibrixe. V prvom diele sa pozrieme na to, čo vás čaká ešte pred prvý nahrávaním.

Podcasting (najmä) na Slovensku a v Čechách

Publikované dňa 30.11.2007 o 14:37 v kategóriach Web a Podcasty

Asi každý vlastník prehrávača iPod vie čo je podcasting a z ostatných ľudí to snáď vedia aspoň tí techničtejší. Kto nevie, nech vie: Veľmi zjednodušene povedané je to audio alebo video obsah, ktorý je publikovaný (publikované sú aj informácie o jeho jednotlivých dieloch) - vy si nainštalujete agregačný program (ako napríklad iTunes) a tento automaticky kontroluje, či nebol pridaný nový obsah a ak bol, tak Vám tento stiahne. Vy si ho následne môžete vypočuť na Vašom počítači alebo na Vašom MP3 prehrávači, ak Váš program do neho dokáže stiahnutý obsah nakopírovať (ako dokáže napríklad iTunes do iPodu) alebo ak si obsah do MP3 prehrávača skopírujete ručne. Ak Vás teda podcasting zaujíma, prečítajte si, kde napríklad by ste na Slovensku alebo v Čechách podcast kanál mohli nájsť. Poukážem tiež na zopár podcasov zahraničných a na jeden, ktorý by svojím spracovaním mohol slúžiť ako vzor pre všetkých, ktorí chcú podcast robiť poriadne.