Mobilné aplikácie

Chcete sa naučiť programovať mobilné aplikácie pre iOS a Android v Javascripte?

Príďte na moje Školenie Apache Cordova a naučte sa to ľahko a rýchlo.

Máte mobilnú aplikáciu? Pripravte sa na hodnotenia od užívateľov

Publikované dňa 1.2.2016 o 10:30 v kategórii Mobilné aplikácie

V minulom príspevku som vám dal 5 tipov na čo nezabudnúť, než vypublikujete svoju mobilnú aplikáciu. Načal som v ňom hodnotenia a práve tým sa chcem dnes venovať viac.

5 tipov čo spraviť, než vypublikujete svoju mobilnú aplikáciu

Publikované dňa 30.1.2016 o 20:49 v kategórii Mobilné aplikácie

Úspešne ste dokončili svoju mobilnú aplikáciu, alebo si to aspoň myslíte. A nastal ten šťastný okamih na jej vypublikovanie. Gratulujem. Ale nezabudli ste na nič?

A víťazom sa stáva... JavaScript

Publikované dňa 18.1.2016 o 18:56 v kategóriach Web, Mobilné aplikácie, Node.js, Raspberry Pi a Optimalizácia webu

Váhate, ktorý programovací jazyk sa naučiť, či už ako váš prvý, alebo ako ďalší v poradí? Už nemusíte výhať, odpoveď je jednoduchá - JavaScript. Je to totiž jasný víťaz, či sa vám to páči, alebo nie.

Spravte si krajšie screenshoty vašej Android aplikácie. Alebo si spomaľte rýchlosť internetu.

Publikované dňa 19.10.2014 o 22:51 v kategórii Mobilné aplikácie

Pokiaľ nerobíte screenshoty priamo na mobilnom telefóne (na čo môžete mať skvelý dôvod), ale radšej robíte screenshoty na emulátore, spravte si ich krajšie. A mimochodom, skúšali ste už vašu aplikáciu pri ozaj pomalom pripojení?

Publikovanie mobilnej aplikácie do App Store a Google Play

Publikované dňa 7.6.2014 o 00:45 v kategórii Mobilné aplikácie

V predchádzajúcich príspevkoch som sa venoval popisu vývoja mobilných aplikácií pomocou Cordovy. Vysvetlil som čo to je, ako to funguje, ako rozšíriť funkcionalitu cez pluginy či aké problémy vás môžu postrehnúť pri portovaní na inú platformu. Čo však, keď už aplikáciu máte? Ako ju dostanete do App Store a Google Play?

Skúsenosť s portovaním Cordova/PhoneGap mobilnej aplikácie z iOS na Android

Publikované dňa 17.5.2014 o 15:08 v kategórii Mobilné aplikácie

Keď som začal písať o vývoji mobilných aplikácií cez Cordovu (PhoneGap), mal som za sebou skúsenosti s vývojom pre iOS. Výhoda tohto typu aplikácií má byť najmä v podpore viacerých operačných systémov a keďže vieme, že veľa Audiolibrix zákazníkov používa Android, ďalším logickým krokom bol vývoj Android verzie aplikácie. Tá je hotová a dnes sa pozriem na niektoré veci, ktoré bolo treba riešiť, môže vám to dať predstavu, či je tak jednoduché portovať aplikáciu pre ďalšiu platformu...

Ladíme Cordova/PhoneGap mobilnú aplikáciu

Publikované dňa 23.4.2014 o 20:59 v kategórii Mobilné aplikácie

Máte aplikáciu rozrobenú a niečo nefunguje. Alebo nefunguje presne tak, ako by malo. Alebo sa s niečím trápite a potrebovali by ste detailnejšie vidieť, čo presne sa vám v aplikácii deje. Áno, nastal čas ladenia (debugovania).

Cordova respektíve PhoneGap pluginy - pre vývoj mobilných aplikácií pre iOS a Android

Publikované dňa 19.4.2014 o 13:11 v kategórii Mobilné aplikácie

Ako som sľúbil, tentokrát sa pozrieme na pluginy. So samotným PhoneGapom získate sadu pluginov, ktoré sa vám zídu pri vývoji bežných mobilných aplikácií a pokiaľ vám tieto nestačia môžete si napísať pluginy vlastné...

Aplikácia pre iOS cez PhoneGap - HTML aplikácia

Publikované dňa 13.3.2014 o 14:51 v kategórii Mobilné aplikácie

V minulom príspevku som v skratke popísal čo je to PhoneGap/Cordova - že v takejto aplikácii je iba full screen prehliadač stránok, v ktorom beží vaša aplikácia. Dnes na to nadviažme a povieme si viac...

Aplikácia pre iOS (iPhone, iPad) cez PhoneGap / Cordovu

Publikované dňa 2.3.2014 o 00:22 v kategórii Mobilné aplikácie

Pred pár dňami som dokončil svoju prvú aplikácie pre iOS. Rozhodol som sa na vývoj použiť PhoneGap respektíve Cordovu a povedal som si, že o vývoji mobilných aplikácií napíšem aj sem na blog, pre prípad, že by to niekoho zaujímalo.