Pozor na SQL Server SP1 ak používate SSIS

Publikoval Michal Kočí dňa 9.11.2006 o 10:46 v kategórii SQL

Ak vytvárate SSIS balíčky pre SQL Server 2005 potom si dajte pozor na Service Pack 1. Môže sa Vám totiž stať, že Vami vytvorené balíčky Vám prestanú fungovať a/alebo ich neotvoríte vo Visual Studiu.

Problém totiž je, že chlapci z Microsoftu to až tak úplne nedomysleli a zmenili formát v ktorom ukladajú dátumy. Keďže SSIS balíčky sú XML súbor, hodilo by sa aby dátumi boli uložené v univerzálnom formáte. V takom však neboli ani pred SP1 ani po. Kým pred SP1 boli v lokálnom formáte (u mňa v slovenskom prostredí napríklad 27.3.2006), po aplikovaní SP1 majú byť v americkom formáte (napríklad 3/27/2006).

Takže riešenie je jednoduché (?) - otvoriť si SSIS balíček v textovom editore (napríklad v Notepade) a zmeniť formát dátumov. Mne pri ich hľadaní pomohlo, že sú (netvrdím že všetky) označené atribútom

DTS:DataType="7"

Za toto by si niekto zaslúžil trstenicou po prstoch :) Zase chlapci nejak zabudli, že ich zákazníci nie sú len z USA...

Mohlo by ťa tiež zaujímať

Páčil sa ti príspevok?

Zdieľaj príspevok alebo si ho odlož na neskôr

Sleduj ma

Ak nechceš premeškať príspevky ako je tento, sleduj ma na Twitteri, alebo ak máš RSS čítačku, môžeš sledovať môj RSS kanál.

Komentáre

K tomuto článku nie su pridané žiadne komentáre.

Pridať komentár

Máš niečo zaujímavé povedať k článku? Pridaj to k článku ako komentár. Spam, reklamu alebo inak nerelevantné komentáre okamžite mažem.