Programátor roku 2006

Publikoval Michal Kočí dňa 22.11.2005 o 22:36 v kategórii .Net

Jedna zo zaujímavostí, ktorú som sa mimo iné dozvedel na dnešnej bratislavskej Microsoft Ready To Launch konferencii, je, že sa začala súťaž programátor roka 2006...

Súťaž programátor roku 2006 prebieha na serveri www.ProgramatorRoku.cz, ktorý je súčasťou serveru Živě. Organizujú ju spoločnosti Computer Press, Microsoft a Logos.

Súťažiť sa dá v dvoch nezávislých súťažiach. Vo vedomostnej - teoretickej a v dovednostnej - praktickej. Kým teoretická už začala, zadanie praktickej bude k dispozícii až 12.12 v 12:12.

Teoretická má (bude mať) 5 kôl. Na vyplnenie otázok každého kola budete mať 2 týždne, to je totiž doba po ktorej budú vyhlásené nové otázky. U (snáď nielen) prvého kola sa dajú pozrieť ukážkové otázky, ktoré sa dosť podobajú na otázky ostré. Jedná sa vlastne o testové otázky, čiže o otázky s možnosťami, pričom možností môže byť správnych aj viac.

Prvé kolo (týkalo sa ASP.NET) som už riešil a musím skonštatovať, že otázky boli dosť ľahké - dúfam teda, že sa nejednalo o nejaké chytáky a teda že budem za blbca, ale ža sa jedná o spôsob ako prilákať čo najväčší počet záujemcov. Uvidím však, či sa v ďaľších kolách s otázkami razantne nepritvrdí.

Čo ma zarazilo je, že som na stránke nenašiel žiaden kontakt, kde by som mohol vyjadriť svoje pripomienky, takže ich vyjadrím tu s nádejou, že si ich možno niekto dotyční prečíta. A ak aj nie, aspoň trochu sa mi ulaví, keď to zo mňa bude vonku :)

  • Pri registrácii si nepýta potvrdzovanie hesla, čo kebyže sa preklepnem?
  • Po registrácii nepríde žiaden potvrdzovací email. Čakal by som nejaký informačný e-mail so zhrnutím zaákladných pravidiel, termínov začiatku ďaľších kôl a pod.
  • Po odoslaní výsledkov tiež nepríde žiaden konfirmačný e-mail. Nebol som si teda istý, tak som klikol ešte raz na vypĺňanie a ono ma to pustilo. Nerozumiem prečo by som mal mať možnosť vyplniť jeden dotazník viac krát a keď už teda túto možnosť mám, prečo mi pri ďaľšom vypĺňaní nedotiahne minule zadané odpovede. Nedotiahnutie odpovedí a neprišlý konfirmačný email vo mne vyvolali pochybnosti a pre istotu som dotazník vyplnil ešte raz.

Ale, napriek týmto trom maličkostiam sa mi idea súťaže pozdáva a keďže som sútaživý typ, tak túto súťaž dotiahnem až do konca. Ozaj, vraj každý súťažiaci získa tričko a najlepší vraj dovolenku, takže pokúšajte aj vy vaše šťastie spolu a šťastiu dopomôžte vedomosťami...

Mohlo by ťa tiež zaujímať

Páčil sa ti príspevok?

Zdieľaj príspevok alebo si ho odlož na neskôr

Sleduj ma

Ak nechceš premeškať príspevky ako je tento, sleduj ma na Twitteri, alebo ak máš RSS čítačku, môžeš sledovať môj RSS kanál.

Komentáre

dňa 26.4.2024 o 17:10 - undefined

undefined

dňa 26.4.2024 o 17:10 - undefined

undefined

dňa 26.4.2024 o 17:10 - undefined

undefined

Pridať komentár

Máš niečo zaujímavé povedať k článku? Pridaj to k článku ako komentár. Spam, reklamu alebo inak nerelevantné komentáre okamžite mažem.