Silverlight (WPF/E) demo pre BBC z Mix07

Publikoval Michal Kočí dňa 9.5.2007 o 01:04 v kategórii Silverlight

Na konferenci Mix07, ktorá sa konala minulý týžden v Las Vegas bola prezentovaná aj demo aplikácia BBC Badge Player. No a na nej sú zaujímavé dve veci - jednak je to pekné demo toho, čo dokáže táto nová multiplatformná technológia a jednak som bol jedným zo štvorice vývojárov, ktorí ju vytvárali ;)

Oficiálna tlačová správa BBC BBC demonstrates new Web 2.0 prototype possibilities at MIX07 asi hovorí o všetkom - BBC sa snaží prilákať mladých ľudí k ich obsahu použitím moderných technológií, t.j. tých, ktoré sú mladým ľuďom bližšie.

Demo je súčasťou Keynote a dá sa stiahnuť z webu Mix07 (sessions.visitmix.com). Stačí si vybrať konferenciu Microsoft MIX07, typ sessiony Keynote a prezentáciu KYN002 - Keynote II. Video má cca 100MB a BBC demo aplikácia ide približne od 34-tej minúty.

Na tejto aplikácii je zaujímavé najmä:

  • Aplikácia vznikala zložením síl 5-tich spoločností, ľudia sa nachádzali v troch časových pásmach.
  • Aplikáciu vyvíjali 4 vývojári a jeden dizajnér. Vývojári sídlili v Londýne, dizajnér bol väčšinu času v Singapure.
  • Aplikácia je vyvíjaná ešte v SilverLight 1.0, čiže v JavaScripte, žiaden managed kód.
  • Aplikácia bola vyvinutá za 4 týždne od momentu zadania až po jej dodanie.

Povedzme si rovno, že zmanažovať toľko ľudí z rôznych spoloťností cez 3 časové pásma, používať absolútne novú technológiu kde podpora vo vývojových nástrojoch je (bola) skoro nulová, bolo naozaj neskutočne divoké a práve preto zaujímavé. A náš tím ukázal, že sa to dá, že sa dá zobrať vývojárov z troch firiem a že títo zvládnu spojiť svoje sily, podeliť si úlohy a denne odovzdávať svoje príspevky k celému dielu. Neskutočné, kto nezažil, ťažko pochopí.

Aplikácia ukazuje ako sa dá jednoducho:

  • Prehrať audio alebo video (vrátane obrazu v obraze) či zobraziť obrázok.
  • Komunikovať s dátovým úložiskom - všetky dáta aplikácie sú dotiahnuté cez webovú službu.
  • Animovať jednotlivé ovládacie prvky
  • Spraviť aplikáciu bežiacu vo FullScreen móde

Jednoducho povedané, ukazuje ako sa dá SilverLight použiť na tvorbu sexy aplikácie. A keď uvážime, že SilverLight 1.1 umožňuje použiť managed kód vykonávaný na strane klienta, tak sa jedná ozaj o technológiu budúcnosti, ktorej sa asi nik z nás jednoducho nevyhne.

No a nakoniec snáď len toľko, že odľahčená verzia MIX07 by sa mala konať aj v Budapešti, či tam bude aj toto demo neviem. Avšak, podľa tých prednášok ktoré som videl ja, by ste si ju aj tak nemali nechať ujsť.

Základná obrazovka aplikácie:

Obraz v obraze, aplikácia beží FullScreen:

Mohlo by ťa tiež zaujímať

Páčil sa ti príspevok?

Zdieľaj príspevok alebo si ho odlož na neskôr

Sleduj ma

Ak nechceš premeškať príspevky ako je tento, sleduj ma na Twitteri, alebo ak máš RSS čítačku, môžeš sledovať môj RSS kanál.

Komentáre

dňa 26.4.2024 o 19:24 - undefined

undefined

dňa 26.4.2024 o 19:24 - undefined

undefined

dňa 26.4.2024 o 19:24 - undefined

undefined

dňa 26.4.2024 o 19:24 - undefined

undefined

dňa 26.4.2024 o 19:24 - undefined

undefined

Pridať komentár

Máš niečo zaujímavé povedať k článku? Pridaj to k článku ako komentár. Spam, reklamu alebo inak nerelevantné komentáre okamžite mažem.