Náhrada za zlý help v Delphi 2005

Publikoval Michal Kočí dňa 2.1.2005 o 17:52 v kategórii .Net

Ako som už spomínal v príspevku Borland Delphi 2005 - prvé (letmé) dojmy, nápoveda v novom Delphi je viac než otrasná - minimálne čo sa Win32 aplikácií týka. Okresaná, bez príkladov, bez odkazov na ďalšie témy nápovedy, ...

Napríklad, potreboval som nápovedu k rutine FormatDateTime. Síce sa z helpu dozviete, na čo táto slúži, ale neviete sa doklikať k formátovacím reťazcom. Ozaj otrasné...

Ak teda nemáte po ruke staré Delphi so skvelou nápovedou, ale máte po ruke prístup k internetu, skúste sa pozrieť na stránku Delphi Basics, kde okrem iného nájdete aj niekoľko tutoriálov.

Čo je však to podstatné - pre Run Time Library (RTL) je tu ku každej rutine krátky popis, detailný popis, odkazy na príbuzné rutiny ako aj vyčerpávajúci príklad - proste to, na čo sme boli zvyknutí u predchádzajúcich verzií Delphi.

Len škoda, že to čo malo mať Delphi priamo v sebe, musí človek hľadať na stránkach tretích strán...

Mohlo by ťa tiež zaujímať

Páčil sa ti príspevok?

Zdieľaj príspevok alebo si ho odlož na neskôr

Sleduj ma

Ak nechceš premeškať príspevky ako je tento, sleduj ma na Twitteri, alebo ak máš RSS čítačku, môžeš sledovať môj RSS kanál.

Komentáre

K tomuto článku nie su pridané žiadne komentáre.

Pridať komentár

Máš niečo zaujímavé povedať k článku? Pridaj to k článku ako komentár. Spam, reklamu alebo inak nerelevantné komentáre okamžite mažem.