Silverlight 2.0 Beta (až) v Marci 2008

Publikoval Michal Kočí dňa 30.11.2007 o 09:13 v kategórii Silverlight

Microsoft (respektíve Scott Guthrie) oznámil, že v marci budúceho roku by mala byť uvoľnený Silverlight vo verzii 2.0 Beta s GoLive licenciou. To ma zaujalo, pretože doposiaľ márne čakám na verziu 1.1. Čože sa to teda deje?

Deje sa to, že verzia 2.0 Beta bude vlastne to, čo momentálne poznáme pod verziou 1.1 Alpha, teda Silverlight s podporou programovania v riadených jazykoch (napríklad C#). Okrem prečíslovania bude nová verzia obsahovať niektoré vylepšenia, z tých najzaujímavejších podľa mňa za spomenutie stojí rozšírená sada ovládacích prvkov (pribudnúť by konečne mal napríklad TextBox či DataGrid rovnako ako zopár layout prvkov, napríklad StackPanel či Grid) alebo podpora pre LINQ. Viac si prečítajte priamo u zdroja - ScottGu : .NET Web Product Roadmap (ASP.NET, Silverlight, IIS7).

Osobne musím prejaviť mierne sklamanie a to ani nie tak nad obsahom tejto plánovanej verzie ako skôr nad jej dátumom uvoľnenia. Ja by som privítal skoršie vidanie, najmä ak uvážime, že v Marci nás čaká stále iba Beta verzia (aspoň že táto bude mať GoLive licenciu). Súčasnú verziu nepovažujem za vhodnú pre poriadny vývoj, programovanie v JavaScripte proste bol, je a vždy bude des.

Mohlo by ťa tiež zaujímať

Páčil sa ti príspevok?

Zdieľaj príspevok alebo si ho odlož na neskôr

Sleduj ma

Ak nechceš premeškať príspevky ako je tento, sleduj ma na Twitteri, alebo ak máš RSS čítačku, môžeš sledovať môj RSS kanál.

Komentáre

K tomuto článku nie su pridané žiadne komentáre.

Pridať komentár

Máš niečo zaujímavé povedať k článku? Pridaj to k článku ako komentár. Spam, reklamu alebo inak nerelevantné komentáre okamžite mažem.