Webové databázy zdravotníckych zariadení a liekov

Publikoval Michal Kočí dňa 12.8.2006 o 14:28 v kategórii Web

Preliezam si tak stránky uložené v obľúbených, keď som narazil na stránky týkajúce sa zdravotníctva. Nejedná sa o stránky dennej potreby (našťastie), i tak sa však oplatí o nich vedieť.

Prvou takouto stránkou je Zoznam zdravotníckych zariadení. V tejto databáze nájdete zoznam lekárov (ambulancií), lekární, pohotovostí či ošetrovateľských služieb. Vyhľadávať sa dá podľa názvov, prípadne prechádzať adresárom podľa kraja a podobne. Pri jednotlivých zariadeniach nechýbajú otváracie (ordinačné) hodiny či zoznam zmluvných poisťovní. Stránka sa tiež venuje darcovstvu krvi.

Druhá zaujímavá stránka je Nobel - Oficiálna databáza liekov, ktorú prevádzkuje Nobel (štátny úrad pre kontrolu liečiv). Táto stránka isto príde vhod ak ste napríklad stratili príbalový letáčik, či Vás zaujíma či ten ktorý liek je na predpis alebo v akých rôznych baleniach sa predáva či akým iným liekom ho môžete nahradiť.

Mohlo by ťa tiež zaujímať

Páčil sa ti príspevok?

Zdieľaj príspevok alebo si ho odlož na neskôr

Sleduj ma

Ak nechceš premeškať príspevky ako je tento, sleduj ma na Twitteri, alebo ak máš RSS čítačku, môžeš sledovať môj RSS kanál.

Komentáre

K tomuto článku nie su pridané žiadne komentáre.

Pridať komentár

Máš niečo zaujímavé povedať k článku? Pridaj to k článku ako komentár. Spam, reklamu alebo inak nerelevantné komentáre okamžite mažem.