Ako bolo na pražskom TechEd-e

Publikoval Michal Kočí dňa 29.4.2008 o 14:23 v kategórii Ostatné

V piatok večer som sa vrátil z pražského TechEd-u a až teraz som sa dostal k tomu, aby som zhrnul ako pražský TechEd vnímam ja, večný kritik konferencií.

Hneď na začiatok musím priznať farbu - TechEd ma prekvapil a našťastie tentoraz veľmi milo. Na lepšej konferencii som nebol a moje očakávania sa naplnili do poslednej bodky. Kvalita tejto konferencie, najmä oproti takým ako Developer Days a podobne, bola neuveriteľná.

Prednášky

Drtivá väčšina prednášok, na ktorých som bol, bola na vynikajúcej úrovni. Skvele spracovanané, prehľadné a v rámci možností prekvapila aj hĺbka spracovania tej ktorej témy. Takisto výber tém bol potešivý - okrem klasík, ktoré sa dali očakávať (ako napríklad Silverlight čí IIS 7) boli odprednášané aj iné, nemenej zaujímavé technológie, napríklad CardSpace (respektíve celkovo možnosti zabezpečenia aplikácie), XSLT a podobné. Keď sa k tomu pridá fakt, že niektorý ľudia sa narodili ako geniálny rečníci, tak si isto viete predstaviť, aké museli byť niektoré prednášky super.

Aby som bol konkrétny, už dávnejšie som dostal avízo, že jeden z veľmi kvalitných prezentátorov je Michal Valášek (okrem iného má pod palcom web www.aspnet.cz). Kto neuvidí, neuverí. Michal je fantastický prezentátor a po prvej jeho prednáške som vedel, že žiadnu jeho ďaľšiu si nenechám újsť. A dobre som spravil. Michal má čarovnú vlastnosť upútať Vás a Vašu pozornosť a strhujúco do Vás za minimum času dostať maximum informácií tak, že sa ani chvíľu nenudíte. Ešte raz, kto neuvidí, neuverí. Mám dokonca podozrenie, že ak by Michal hodinu rozprával o najnezaujímavejšej téme aká existuje, aj tak by Vás proste zaujal. Neskutočné.

Samozrejmosťou tejto konferencie je aj možnosť odchytiť si prednášajúceho niekde na chodbe a tému s ním dodatočne prebrať, dať mu doplňujúce otázky, či z neho vytiahnuť iné informácie. Ja som si takto odchytil práve Michala a od samej radosti som sa prestal kontrolovať a rovno som mu začal tykať, tak týmto sa mu spätne ospravedlľnujem ;) V každom prípade po mojom dotaze ani na chvílu nezaváhal a moje dotazy úspešne zodpovedal.

Organizácia

Ani po stránke organizácie nie je organizátorom čo vytknúť. Príjemná atmosféra tak doplnila kvalitné prednášky a spolu tak vytvorili nečakaný zážitok. Na takú fajn a pohodovú organizáciu som nebol doteraz zvyknutý. Nikde žiadne rady (ani do šatne, ani na občerstvenie), všade ochotný personál, dobre označené miestnosti. Proste dokonalá harmónia.

Jediná, ale v tomto prípade ozaj nedôležitá výtka by mohla smerovať k organizácii štvrtkového večera, kedy na motokárach by sa hodil férovejšie usporiadanie a to tak, aby sa ľudia nemuseli tlačiť a aby bolo zabezpečené, že sa každý do motokáry dostane pred závodom aspoň raz. Ale to je naozaj len malý a nedôležitý detail.

Záver

Na záver len zopár skonštatovaní:

  • Tí ktorí sa akcie nezúčastnili, môžu lutovať. V našich (českých?) končinách to bol jav nevídaný.
  • Microsoft mal dojsť pozrieť, ako sa organizuje kvalitná konferencia.
  • Snáď bude TechEd aj nabudúci rok, ak áno, rozhodne tam budem zase.
  • Nie som ani zamestnancom Gopasu ani nie som zaplaten7 za reklamu. Táto akcia bola zaozaj super.

Mohlo by ťa tiež zaujímať

Páčil sa ti príspevok?

Zdieľaj príspevok alebo si ho odlož na neskôr

Sleduj ma

Ak nechceš premeškať príspevky ako je tento, sleduj ma na Twitteri, alebo ak máš RSS čítačku, môžeš sledovať môj RSS kanál.

Komentáre

K tomuto článku nie su pridané žiadne komentáre.

Pridať komentár

Máš niečo zaujímavé povedať k článku? Pridaj to k článku ako komentár. Spam, reklamu alebo inak nerelevantné komentáre okamžite mažem.