Bezplatné e-learningové kurzy o MS SQL 2005 od Microsoftu

Publikoval Michal Kočí dňa 15.9.2005 o 00:29 v kategórii SQL

Microsoft ponúka do konca októbra 2006 zdarma e-learningové kurzy o MS SQL Servery 2005. Kurzov je dokopy 9 a s každým môžete pracovať 90 dní od jeho prvého spustenia. Kurzy majú široký záber, od inštaláce, cez administráciu, vývoj až po reportovanie nad dátami. Navyše, kurzy si môžete stiahnuť a pracovať s nimi aj keď ste offline...

Pred tým, než si niektorý kurz stiahnete, budete si musiť nainštalovať E-Learning Offline Player, ktorý vyžaduje mať nainštalovaný Flash (niektoré ukážky sú totiž vo flashi). Ďalej si stiahnete niektorý kurz (alebo aj viac) a môžete sa začať vzdelávať.

Každý kurz je podelený do niekoľkých lekcií, každá sa skladá z niekoľkých častí - tieto môžu byť alebo textové (popis toho, čo je obsahom kapitoly prípadne aj s ukážkami a syntaxou príkazov), môžu to byť však aj videá (obvykle ukážky prákladov z predchádzajúcich textových častí). Niektoré videá majú navyše aj titulky (transcript), takže ak ste menej zdatný v hovorenej angličtine, tieto vám môžu príjsť vhod. Na konci každej časti si môžete spraviť test (obvykle len 2-3 otázky), aby ste mali predstavu, či ste preberanú tématiku pochopili.

Navyše, ak budete pracovať online, tak v niekorých kapitolách nájdete aj virtuálne laboratóriá, v ktorých budete mať predpripravené prostredi na to, aby ste si vyskúšali to, čo ste sa v danej lekcii naučili.

Ak som Vás navnadil, čo dúfam že áno, navštívte stránku s bezplatnými kurzami pre SQL Server 2005. Rátajte však s tým, že jeden kurz vám bez laboratórií zaberie tak dve až tri hodiny minimálne.

Mohlo by ťa tiež zaujímať

Páčil sa ti príspevok?

Zdieľaj príspevok alebo si ho odlož na neskôr

Sleduj ma

Ak nechceš premeškať príspevky ako je tento, sleduj ma na Twitteri, alebo ak máš RSS čítačku, môžeš sledovať môj RSS kanál.

Komentáre

K tomuto článku nie su pridané žiadne komentáre.

Pridať komentár

Máš niečo zaujímavé povedať k článku? Pridaj to k článku ako komentár. Spam, reklamu alebo inak nerelevantné komentáre okamžite mažem.