Sortovanie Excelových reportov vyexportovaných z Reporting Services

Publikoval Michal Kočí dňa 2.6.2005 o 00:53 v kategórii SQL

Občas, nie však vždy, keď si užívateľ vyexportuje report z Reporting Services do Excelu, nejdú mu dáta v tomto zošite zoradiť. Dôvodom je zlúčenie buniek...

V takomto prípade sa užívateľovi zobrazí nasledovná hláška:

Deje sa to najmä pri reportoch, ktoré majú nad tabuľkou dát nadpis (čo mi je však záhadou, že ani tu sa to nedeje u všetkých zostáv, ktoré tento nadpis majú). Zrejme za to môže renderovací engine Reporting Services. No a postupy, ako toto chovanie obísť sú dva:

1) Exportovať dáta do CSV. Tým sa však stratí všetko formátovanie buniek, čo môže byť niekedy na škodu.

2) V dizajne reportu odstrániť nadpis (teda TextBox, ktorý Wizard pridá pred Table). Potom sortovanie v Exceli ide, avšak stratí sa informácia o reporte (respektíve ju treba niekam presunúť; nepríjemné to je najmä v prípade podobných reportov s rovnakými stĺpcami - stratíte prehľad o tom, s ktorým reportom pracujete).

Stále mi nejde z hlavy to, že problém sa nevyskytuje u všetkých reportov, ktoré majú pred Table TextBox. Asi ide o nejakú chybu RS, ale iný workaround som nenašiel ani v Discussions in Reporting Services, snáď to vyrieši ďaľší Service Pack...

Mohlo by ťa tiež zaujímať

Páčil sa ti príspevok?

Zdieľaj príspevok alebo si ho odlož na neskôr

Sleduj ma

Ak nechceš premeškať príspevky ako je tento, sleduj ma na Twitteri, alebo ak máš RSS čítačku, môžeš sledovať môj RSS kanál.

Komentáre

K tomuto článku nie su pridané žiadne komentáre.

Pridať komentár

Máš niečo zaujímavé povedať k článku? Pridaj to k článku ako komentár. Spam, reklamu alebo inak nerelevantné komentáre okamžite mažem.