Philips 630 (632) s podporou DivX

Publikoval Michal Kočí dňa 15.12.2004 o 00:43 v kategórii Ostatné

Stal som sa hrdým majiteľom strieborného DVD prehrávača Philips 630 (Philips 632 je tá istá verzia, len je v čiernej farbe). Tento DVD prehrávač sa pýši tým, že zvláda prehrávať aj DivX filmy. Áno, zvláda, ale nie ak boli komprimované s použitím QPEL alebo GMC. To, či bol film komprimovaný s použitím QPEL alebo GMC môžete zistiť napríklad programom GSpot (od verzie 2.5). Malá diskusia o potrebe QPEL a GMC na Zive.SK je tu.

Pri DivX vie zobrazovať aj titulky, vraj aj v stredoeurópskom kódovaní ISO-8859-2. Mne pri titulkoch v tomto kódovaní však nezobrazuje niektoré znaky (napríklad š, ž a č). Osobne mi to však nevadí, lebo si z titulkov aj tak odstraňujem diakritiku (mojou malo konzolovou aplikáciou pre .Net Framework - ak by mal niekto záujem, dajte vedieť napríklad v diskusii pod článkom, môžem ju sem nahrať, prípadne aj so zdrojovým kódom v C#).

Veľké pozitívum tohto prehrávača je, že zvláda si načítať titulky aj z iného CD než z toho, na ktorom máte film, navyše sa môžu volať ľubovoľne, stačí ak budú mať príponu sub alebo srt.

Negatívum pri titulkoch je, že sú zobrazené bielou farbou bez pozadia, čiže na svetlo pozadí je čitateľnosť vcerlku nulová. Preto som trošku zahazardoval a stiahol a do tohto prehrávača som nahral firmware od človeka s nickom alec999, ktorého upravený firmware verzie 1109 obsahuje pod titulkami aj pozadie. Tento firmware mi funguje, ovšem samozrejme, riziká spojené s pokusom jeho nahratia do prehrávača nesiete len a len vy, keďže sa jedná o neoficiálny firmware. alec999 na svojich stránkach okrem iného má návod, ako sa zbaviť DVD regiónu - tento som však neskúšal, nakoľko som ešte nemal potrebu, nemám DVD určené pre iný región...

Okrem DivX zvláda samozrejme aj DVD-R/RW a DVD+R/RW. Mínuskové DVD síce v jeho popise na oficiálnej stránke spomenuté nie sú, ale skúšal som a idú.

Mal by zvládať aj MP3 a JPEG, dokonca pravdepodobne aj tak, že na pozadí budú hrať MP3ojky, kým si budete pozerať JPEGy, toto som však neskúšal...

No, až na tú podporu QPEL a GMC sa mi tento výrobok moc moc pozdáva aj vďaka tomu, že stojí necelých 5 tisíc...

Mohlo by ťa tiež zaujímať

Páčil sa ti príspevok?

Zdieľaj príspevok alebo si ho odlož na neskôr

Sleduj ma

Ak nechceš premeškať príspevky ako je tento, sleduj ma na Twitteri, alebo ak máš RSS čítačku, môžeš sledovať môj RSS kanál.

Komentáre

K tomuto článku nie su pridané žiadne komentáre.

Pridať komentár

Máš niečo zaujímavé povedať k článku? Pridaj to k článku ako komentár. Spam, reklamu alebo inak nerelevantné komentáre okamžite mažem.