Prečo bol môj blog chvíľu nedostupný a teraz nie je úplne kompletný

Publikoval Michal Kočí dňa 25.4.2005 o 04:21 v kategórii Ostatné

V stredu alebo vo štvrtok nastala nejaká zrada, ktorá spôsobila, že môj blog bol z väčšej časti nefunkčný. Respertíve, funkčná ostala len úvodná strana. Prečo k tomu došlo?

Predpokladám, že celá zrada bola spôsobená nasadením dvojkovej verzie Frameworku na serveri, kde blog hostujem. Vyplynulo mi to z chybových hlášok, ktoré blog začal zobrazovať. Keďže chybu nešlo odstrániť reštartovaním aplikácie (v minulosti to pri niektorých problémoch fungovalo), dospel som k názoru, že je najvyšší čas blog si naprogramovať sám od základov...

Keďže toto nebolo prvý krát, čo blog prestal z ničoho nič fungovať a celkovo ma .Text verzie 0.95 štval, navyše sa mi nechcelo niekoľko dní študovať architektúru aplikácie, rozhodnutie bolo jasné - naprogramovať si blog nový, presne podľa mojich predstáv.

Tak som sa do toho pustil, práce je za mnou viac než dosť (keď nespravím skúšku z nemčiny, aspoň budem vediet jeden z dôvodov prečo), prace predo mnou ešte viac. Takže malé zhrnutie toho, čo sa mi viacmenej podarilo:

  • Rozbehnúť hlavná stránku, kategórie, archív podľa mesiacov
  • Rozbehnúť RSS feed a novo pridaný Atom feed
  • Preklopiť všetky už uverejnené príspevky (zatial bez pôvodných komentárov, zato s funkčnými odkazmi na vlastné príspevky)
  • Zacovať pôvodný vzhľad
  • Zapracovať funkcionalitu podelenia príspevku na dve časti: prvá časť sa zobrazuje na hlavnej stránke a vo feedoch, druhá iba v samotnom článku

Zostáva aj zopár vecí, ktoré hotové nie su:

  • Nie je možné ma kontaktovať cez webový formulár
  • Nedajú sa pridávať komentáre k článkom
  • Nefungujú pôvodné linky smerujúce na tento blog

Veci ktoré nie su hotové snáď budú v blízkej budúcnosti, takže mi držte palce. Ak by ste videli v novej verzii nejaké chyby, kľudne mi dajte vedieť na moje ICQ (211641555)

Mohlo by ťa tiež zaujímať

Páčil sa ti príspevok?

Zdieľaj príspevok alebo si ho odlož na neskôr

Sleduj ma

Ak nechceš premeškať príspevky ako je tento, sleduj ma na Twitteri, alebo ak máš RSS čítačku, môžeš sledovať môj RSS kanál.

Komentáre

dňa 25.4.2024 o 13:49 - undefined

undefined

Pridať komentár

Máš niečo zaujímavé povedať k článku? Pridaj to k článku ako komentár. Spam, reklamu alebo inak nerelevantné komentáre okamžite mažem.