Turbo produkty od Borlandu

Publikoval Michal Kočí dňa 5.10.2006 o 10:47 v kategórii Software

Borland už ponúka Turbo produkty - jedná sa o dve nové edície vývojových nástrojov. Ide o vývojové prostredie vždy pre práve jeden programovací jazyk narozdiel od Borland Developer Studia.

K dispozícii sú štyri jazykové verzie Turbo produktov a každý v dvoch licenčných verziách. Po jazykovej stránke sú na výber tieto štyri verzie:

  • Turbo Delphi
  • Turbo Delphi For .Net
  • Turbo C++
  • Turbo C#

Po licenčnej stránke sú na výber dve edície. Prvou je edícia Explorer a druhou Professional. Professional edícia nie je na rozdiel od edície Explorer zadarmo. Edícia Explorer je síce zadarmo, no samozrejme s istými obmedzeniami. Ako prvé si treba nechať vygenerovať registračný kľúč. Ďaľší zásadným obmedzením je nemožnosť si do tejto edície doinštalovať komponenty a pluginy tretích strán. A obmedzením oboch edícií je, že na jeden počítač je možné nainštalovať iba jednu verziu Turbo produktu a zároveň na tomto počítači nesmie byť nainštalované Borland Developer Studio. Tieto a ďaľšie obmedzenia sa viete dočítať napríklad vo FAQ.

Z môjho pohľadu je pre mňa a možno aj pre iných .Net vývojárov zaujímavá práve verzia Turbo Delphi Explorer. Dôvody sú dva: táto verzia je zadarmo a obsahuje veľa rôznych komponentov ako sme u Borlandu zvyknutý a hlavne je v nej možné vyvýjať Win32 aplikácie, čo bohužial v prostredí Visual Studia .Net možné nie je. A navyše, aplikácie vytvorené vo verzii Explorer je možné používať aj na komerčné účely (podľa FAQ: Explorer Edition can be used for developing software for both personal and commercial use.).

Musím sa priznať, že ešte nemám Turbo Explorer nainštalovaný, ale už ho ťahám (325 MB) a keď ho patrične preklikám a oskúšam, tak pravdepodobne dám vedieť svoje pocity. Napriek tomu už vopred mám z Explorer edícií radosť, pretože konečne majú vývojári (samozrejme nie veľké vývojové tými) možnosť komerčne vyvíjať pre Win32 s použitím jazyka Delphi, čo pre odchovaných Delphi-stov je isto príjemné.

Linky:

Mohlo by ťa tiež zaujímať

Páčil sa ti príspevok?

Zdieľaj príspevok alebo si ho odlož na neskôr

Sleduj ma

Ak nechceš premeškať príspevky ako je tento, sleduj ma na Twitteri, alebo ak máš RSS čítačku, môžeš sledovať môj RSS kanál.

Komentáre

K tomuto článku nie su pridané žiadne komentáre.

Pridať komentár

Máš niečo zaujímavé povedať k článku? Pridaj to k článku ako komentár. Spam, reklamu alebo inak nerelevantné komentáre okamžite mažem.