Dizajn webových formulárov

Publikoval Michal Kočí dňa 9.1.2008 o 10:35 v kategórii Web

Na prvý pohľad sa môže zdať, že vytvoriť webový formulár je triviálna vec. Stačí vedieť HTML alebo inú technológiu ktorá HTML generuje (napríklad ASP.Net) a je to. Áno, ale ak však chcete vytvoriť kvalitný webový formulár, tak si len s HTML nevystačíte, budete potrebovať riešiť aj ich dizajn.

A práve s týmto Vám môže pomôcť Luke Wroblewski. Luke sa venuje dizajnu webových formulárov a v blízkej budúcnosti by mu mala byť vydaná kniha Web Form Design Best Practices. Ak na knihu čakať nechcete, alebo knihu čítať nechcete tak si aspoň nenechajte újsť PowerPoint prezentáciu (vo forme PDF súboru), ktorú si môžete stiahnuť z príspevku IA Summit: Best Practices for Web Form Design (alebo priamo - WebForms_LukeW.pdf, 3.85 MB).

Okrem iného v nej autor rozoberá umiestnenie popiskov, zoskupovanie obsahu, povinné polia a iné a toto demonštruje aj na príkladoch (napríklad screenshoty existujúcich webových stránok). Rozhodne stojí za stiahnutie a prelistovanie ak to s vývojom webových formulárov myslíte vážne.

A aby som nezabudol, ďakujem kolegovi Pištíkovi za skvelý tip na tento dokument.

Mohlo by ťa tiež zaujímať

Páčil sa ti príspevok?

Zdieľaj príspevok alebo si ho odlož na neskôr

Sleduj ma

Ak nechceš premeškať príspevky ako je tento, sleduj ma na Twitteri, alebo ak máš RSS čítačku, môžeš sledovať môj RSS kanál.

Komentáre

dňa 29.3.2024 o 15:11 - undefined

undefined

dňa 29.3.2024 o 15:11 - undefined

undefined

Pridať komentár

Máš niečo zaujímavé povedať k článku? Pridaj to k článku ako komentár. Spam, reklamu alebo inak nerelevantné komentáre okamžite mažem.