Hostovanie Silvelright v Delphi sa nepodarilo

Publikoval Michal Kočí dňa 9.5.2009 o 13:53 v kategórii Silverlight

Riešil som integračný scenár, kedy som chcel ukázať zahostovanie Silverlight aplikácie v Delphi aplikácii. Aké však bolo moje prekvapenie, keď sa to nepodarilo...

Integráciu som si predstavoval jednoducho. Silverlight aplikáciu upravím tak, aby si vedela z query stringu načítať parametre a podľa nich vykonať nejakú akciu, respektíve sa zobraziť v nejakom stave. No a že takto zmodifikovanú aplikáciu zobrazím cez komponent TWebBrowser priamo na formulári Delphi aplikácie. Áno, predstavy sú jedna vec a realita druhá.

Pripraviť formulár s komponentom TWebBrowser a cez metódu Navigate (či Navigate2) zobraziť stránku je jednoduché. Bohužiaľ, v momente keď táto stránka obsahuje Silverlight aplikáciu, tak padne celá Delphi aplikácia. Nepomôže ani try-except blok. Neveselé...

Rýchlym hľadaním cez Google som narazil na rovnaký problém rozoberaný na fóre Tek-Tips, cez ktorý som sa dostal na report otvorený v Quality Centre EDN. No a čo ma rozhodne nepotešilo, je fakt, že nie je známy žiaden Workaround. Zahostovanie rovnakej ide v pohode na rôznych iných platformách (napríklad aj cez Excel!!!), ale v Delphi momentálne nie.

Alebo žeby niekto vedel?...

Mohlo by ťa tiež zaujímať

Páčil sa ti príspevok?

Zdieľaj príspevok alebo si ho odlož na neskôr

Sleduj ma

Ak nechceš premeškať príspevky ako je tento, sleduj ma na Twitteri, alebo ak máš RSS čítačku, môžeš sledovať môj RSS kanál.

Komentáre

dňa 18.4.2024 o 15:57 - undefined

undefined

Pridať komentár

Máš niečo zaujímavé povedať k článku? Pridaj to k článku ako komentár. Spam, reklamu alebo inak nerelevantné komentáre okamžite mažem.